Jag deltar i

onsdag 26 oktober 2011

Metod

Skala,skära och hacka: Att ha skärbräda, att använda kockkniven och att skära lagom stora bitar.
Kokning: Det kokar vid 100°, Hög värme sen sänk och salt.
Stekning: Hög värme sen sänk, använda fett i botten och inte låta de bränna fast.
Blanda smet: Att de inte ska bli klumpar och vispa mycket.
Koka sås: Att det inte bränner fast och vispa mycket.
Göra smulpaj: Jämt fördelat med en grynig massa.
Baka med Bakpulver: Att inte röra för mycket för då blir muffinsen seg och torr.
Baka med jäst: Den har jäst klart när den har växt dubbelt så stor som den var från början.
Koka pasta: När den fastnar på väggen är den klar sen ska de vara fett i efteråt.
Göra köttfärssås: Att steka i medelvärme och häll i soja för färgens skull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar